Tervezd meg a következő évedet most!

Alig több, mint két hét múlva búcsút mondunk ennek az esztendőnek és reményekkel telve belevágunk a következő évbe. Ilyenkor az utolsó hetekben, napokban az ünnepek közt talán arra is jut idő, hogy egy kicsit megálljunk, vagy legalább lelassítsunk és visszatekintsünk a hamarosan mögöttünk maradó évre.

Ha visszagondolsz a lassan véget érő évre, mi jut először az eszedbe? Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok, amelyeket megőrizve tovább akarsz vinni az új évbe? Melyek voltak a legnagyobb sikereid, álmaid, amelyek valóra váltak ebben az évben? No és egy kicsit arra is érdemes visszagondolni, hogy mi volt az, ami talán nem sikerült, vagy nem úgy sikerült, mint ahogy korábban elképzelted. Mi az, amit ebben az évben nem tudtál elérni, de jövőre mindenképpen szeretnél?

Itt a tervezés ideje

Miközben ezeken a kérdéseken gondolkodsz, javaslom, hogy helyezd el válaszaidat az időben és tedd föl magadnak azt a kérdést is, hogy vajon mekkora szerepe volt az időnek a sikereid elérésében, vagy abban, hogy valami nem jött össze. Vajon mennyire voltál ura a rendelkezésedre álló időnek? Úgy érzed, hogy a legtöbb esetben azt tetted, azzal foglalkoztál, amivel jónak láttad, vagy esetleg mások szándékainak igyekeztél megfelelni? A saját céljaid elérésére fordítottad az idődet, vagy inkább másokéra?

Mi a helyzet a halogatással? Vannak olyan teendőid, amelyek akár már év eleje óta, vagy talán évek óta sorban állnak? Mi az, amit semmiképpen sem szeretnél átvinni az új évbe? Vajon el tudod dönteni, hogy mi az, amit mindenképpen el kell végezned és mi az, ami talán nem is a te dolgod, mégis téged nyomaszt?

Tudom, ezek nehéz kérdések, de ha most, a következő hetekben szánsz rá egy kis időt, hogy megválaszold őket, akkor könnyebben tudod megtervezni és megvalósítani azokat a célokat, amelyeket a jövő évre megálmodsz magadnak.

Van segítség az értékeléshez, tervezéshez

Természetesen nem kell egyedül töprengened azon, hogy mit is kellene másképp csinálnod jövőre. Vannak ugyanis bevált módszerek, amelyekkel könnyebb lesz rendet vágni magad körül a feladatok sűrűjében. Már sokan döntöttek úgy, hogy kézbe veszik a sorsukat és az idejüket és többen közülük el is mondták, hogy miben segített nekik az, hogy új perspektívából pillantottak rá az életükre és a rendelkezésükre álló időre.

Ha te is szeretnéd megtapasztalni, hogy milyen az, amikor személyesen dönthetsz az idő felhasználásáról hasonló élményekben szeretnél részesülni, mint azok, akik már elindultak a céljaik felé, akkor nincs más feladatod, mint ide kattintani és követni az utat, amely elvisz oda, ahová mindig is el akartál érni: egy eredményes és boldog új évbe.

Kívánom neked, hogy tartalmas és gyümölcsöző legyen az év végi számvetésed saját magaddal és  új eszközökkel felvértezve jövőre még sikeresebb lehess. Vedd kezedbe a gyeplőt és irányítsd te magad a saját idődet!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük