Pirulákkal a hatékony időgazdálkodásért?

Jó eséllyel Te is láttál már olyan reklámokat, amelyek a vizsgákra készülő egyetemistákat, illetve a stresszel küzdőket célozzák egy rendkívül egyszerű üzenettel: vegyél be egy pirulát és máris könnyebb lesz a tanulás, kevesebb stresszel jár majd az életed. Igen, ez így nagyon szépen hangzik és bizonyára elég jó profitot termel, amiből futja az újabb és újabb, olcsónak nem nevezhető tévéreklámokra.

Az ember általában az élet minden területén vonzódik a gyors és hatékony megoldásokhoz, amikor erőfeszítés nélkül lehet látványos sikert elérni és nagyon sokan, így például a gyógyszeripar képviselői is szépen megélnek ennek a vonzódásnak a kielégítéséből, pontosabban a kielégítés látszatából. Természetesen léteznek olyan pirulák, amelyek egy adott tünetet képesek hatékonyan kezelni, fájdalmat és gyulladást megszüntetni, de a stresszmentes élethez és a sikeres vizsgákhoz ennél azért jóval többre van szükség.

Gyógyszer nincs a halogatás ellen, de hatékony ellenszer van

Mindenekelőtt tudatos döntésekre és felelősségvállalásra. Ebben a pirulák nem tudnak segíteni. Felpörgetheted az agyadat különböző mesterséges szerekkel, de ettől nem leszel sem kiegyensúlyozottabb, sem kipihentebb és nem fognak megoldódni a feladataid sem maguktól. Azt a gyógyszert nem találták még fel, amely leszoktat a halogatásról és képes felgyorsítani téged annyira, hogy miután túlvállaltad magad, többet végezz el kevesebb idő alatt és közben még jól is érezd magad. Vannak viszont olyan módszerek, amelyek kitartó alkalmazás mellett lehetővé teszik számodra, hogy utolérd magad és folyamatos tudatos döntések meghozatala révén kipihent, kiegyensúlyozott és egészségesebb legyél. Ráadásul mindez már egyetlen doboz pirula áráért elérhető és nem kell belőle többet venni.

Nem múlik el nap, hogy ne találkoznék valamilyen formában a halogatás és a túlvállalás áldozataival, akiknek úgy kellene a segítség, mint egy falat kenyér. Egyelőre nincs akkora költségvetésem, hogy két pirula közt a tévében hirdessem az éjszakai tanulás ellenszerét, illetve a halogatás és a túlvállalás legyőzésének mesterfogásait, ezért mindig elszomorodom, hogy nem tudok rajtuk segíteni, pedig mindannyian profitálnánk belőle, ha széles körben ismertté válnának a hatékony időbeosztás kulisszatitkai.

Rajtad múlik, hogy mit választasz

Dönthetsz úgy, hogy kézbe veszed a sorsodat és leszámolsz a halogatással, a túlvállalással és kipróbálod, milyen frissen, kipihenten készülni a vizsgákra. Dönthetsz úgy is, hogy maradsz a piruláknál, reménykedsz, hogy egyszer megtérül a pénz, amit rájuk költöttél és vársz türelmesen, hogy megoldódnak a problémáid, amelyek miatt szeded őket. Hozhatsz olyan döntést is, hogy nem teszel semmit, szenvedsz tovább az időzavartól és mindattól, ami ezzel jár, csak azt ne mondd magadnak, hogy nem tudtad, hogy nem kell ennek így lennie.

Kívánok Neked bölcs és felelős döntéseket, eredményes vizsgákat, sok sikert és sok szabad időt!

Fotó: www.pixabay.com

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük