Mi kell az érettséghez az érettségin túl?

Ha május, akkor először ballagás, majd érettségi. Minden évben fiatalok ezrei számára ér véget ilyenkor egy meghatározó korszak az életükben, hogy kezdetét vegye egy másik, ahol abból kellene gazdálkodni amit az eddig eltelt években sikerült összegyűjteni.

Közismert tény, hogy az érettségi tárgyak egy része olyan ismereteket tartalmaz, amelyekkel az ember nagy valószínűséggel soha többé nem találkozik a további élete folyamán. Ezzel szemben a mai fiatalok mit sem tudnak olyan területekről, mint a pénzügyi tervezés, a hatékony érdekképviselet, a gyermeknevelést elősegítő fejlődéslélektan, vagy éppen az időgazdálkodás. Ezeken a területeken az emberek többsége úgy működik, ahogy magától valahogy megtanulta: legtöbbször az otthonról hozott példát követik, legyen szó pénzügyekről, gyereknevelésről, időbeosztásról, függetlenül attól, hogy az a példa amúgy mennyire hatékony, mennyire eredményes.

Napjainkban jól látjuk, hogy az egymást követő generációk nehezen értik egymás nyelvezetét, az idősebbek nehezen tudják követni a felgyorsult világ folyamatos változásait. Ilyen körülmények mellett hiba lenne ha a fent említett alapvető készségeket mindenki kizárólag a közvetlen felmenőitől tanulná meg úgy, hogy az idősebb korosztály egy teljesen más környezetben szocializálódott és szedte föl a vonatkozó tudást, mint amit a mai megváltozott körülmények megkövetelnek.

Szerencsére ma már egyre többen foglalkoznak valamennyi említett szakterület oktatásával, így aki szeretne fejlődni bármelyik területen, viszonylag könnyen talál ehhez friss és aktuális tudást olyan oldalakon, mint amilyen például az Időkalauz oldala.

Az érettségi egy tökéletes pillanat a hatékony időgazdálkodás elsajátítására

Ha ezt az írást olvasod, az azt jelenti, hogy megtetted az első lépést, hogy fejleszd magad a hatékony időgazdálkodás elsajátítása felé. Amennyiben most ballagsz és érettségizel, akkor a legjobb pillanatban vagy ahhoz, hogy életed következő, ma még ismeretlen szakaszának a hatékony időbeosztás mesterfogásait ismerve vághass neki. Ehhez semmi mást nem kell tenned, mint ide kattintva beszerezni a saját Időkalauzodat, amit magaddal vihetsz majd az egyetemi életbe, de bármilyen más területre is, ahol a jövőben tevékenykedni fogsz.

Persze ha már túl vagy az érettségin, akkor sem vagy itt hiába, hiszen hamarosan itt a vizsgaidőszak, amit most először élvezni is fogsz, ha követed a megadott útmutatást. Ha pedig a családban van valaki, aki éppen most lép át élete egyik fontos szakaszából a másikba, akkor keresve sem lehetne jobb ajándékot találni számára, mint egy útikalauzt, ami segít átkelni a mindennapi élet útvesztőin.

Meghitt ünneplést, esetleg tanulás helyett alvással töltött éjszakákat, valamint sok sikert és sok szabad időt kívánok az elkövetkező két hónapra!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük