Egy hasznos ballagási ajándékötlet

Néhány nap múlva, ahogy minden évben április végén, május elején, elérkezik a középiskolai ballagások időszaka. Az érettségi előtt álló fiatalok mérföldkőhöz érkeznek életük útján, hiszen nem csak régi iskolájuktól vesznek búcsút, hanem attól az életformától is, ami az általános, majd a középiskola alatt meghatározta a mindennapjaikat. Kilépnek az évek során  jól megszokott környezetükből, új emberek, új kihívások és korábban nem ismert felelős döntések várnak rájuk. Innentől kezdve már rajtuk is múlik, hogy milyen irányban folytatódik az életük, akarnak-e további tanulmányokat folytatni, ha igen, milyen területen, vagy inkább a munkaerőpiacra lépnek ki.

A ballagás ünnepe jellegéből adódóan arról is szól, hogy az iskola, illetve a szülők, rokonok igyekeznek valamilyen útravalóval ellátni az érettségizőket. A hamuban sült pogácsa, a virág és a különböző kisebb ajándéktárgyak mellett népszerűek a verseket, idézeteket, az életről szóló bölcs mondásokat, történeteket tartalmazó, úgynevezett ballagókönyvek is. Tudjuk jól, hogy a szellemi táplálék legalább olyan fontos, mint a fizikai eledel,  a ballagás után következő új korszak pedig bőven tartalmaz komoly szellemi kihívásokat, amelyekre érdemes alaposan felkészülni.

Lepd meg ballagó gyerekedet, rokonodat, ismerősödet egy Időkalauzzal

Ebben kíván segíteni az Időkalauz, amely hasznos útravalót tartalmaz az egyetem világába készülő fiatalok számára ahhoz, hogy könnyen vegyék majd az ott rájuk váró akadályokat. Az éjszakai tanulás ellenszere nagy segítséget jelent majd a vizsgaidőszakban, de a szorgalmi időszak során is abban, hogy meg tudják teremteni az egyensúlyt tanulás és szabadidő között.

Szeretnél tartalmas szellemi útravalóval segíteni érettségiző gyermekednek, rokonodnak, barátodnak, ismerősödnek a „nagybetűs életbe” történő kilépésben? Az ünnep közeledtével gondban vagy, hogy mivel tudnád meglepni és még nincs igazán jó ötleted? Ajándékozd meg a ballagás alkalmából a hatékony időbeosztás mesterfogásait tartalmazó Időkalauzzal! Megrendeléshez kattints a linkre! Ha pedig szeretnél rendszeresen hasznos információkat olvasni a hatékony időgazdálkodásról, akkor iratkozz fel az Időkalauz blogértesítőre!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük