Az idő nagyon fontos tényező egy online marketing szakértő munkájában – interjú Erdélyi Norberttel

Hetedik állomásához érkezett a neves szakemberek időgazdálkodási szokásait bemutató interjú-sorozat. Jelen alkalommal Erdélyi Norbert online marketing szakértő, a netjet.hu szerzője válaszolt a kérdéseimre, akinek az oktatóanyagai az elmúlt évek során többször is nagy segítségemre voltak az Időkalauz oldalának elkészítésénél, átalakításánál.

Mit jelent számodra az idő? Úgy érzed, hogy a kezedben van, vagy inkább mások osztják be számodra?

Az idő nagyon fontos tényező egy online marketing szakértő munkájában. Az időmet rajtam kívül senki más nem osztja be, de még így is gyakran kifutok a magamnak szabott határidőből.

Milyen példákat láttál otthon a családban, vagy a közvetlen környezetedben, amelyek befolyásolták az időbeosztásodat?

Közvetlen környezetemben nincsenek erre példák. Valahol azt olvastam, ne csinálj feladatlistákat, hanem az első feladat ami eszedbe jut, azt csináld meg. Ez célravezető volt.

Hogyan készültél a tanulmányaid során a dolgozatokra, vizsgákra? Időarányosan beosztva készültél fel az anyagból, vagy inkább az utolsó pillanatban, akár az éjszakai pihenést is feláldozva?

Egyetemista koromban, a 2000-es évek elején, az utolsó pillanatban készültem fel a vizsgákra, a pihenést mindig feláldozva.

Használtál-e kávét, energiaitalt, vagy más élénkítőszereket a tanuláshoz, vagy más hasonló tevékenységek végzéséhez?

Csak kávét ittam, tejjel cukor nélkül.

Foglalkoztatott a gondolat, hogyan tudnád jobban kezelni az idődet, vagy elégedett voltál az időbeosztásoddal?

Nincs az az eredmény, amit ne lehetne tovább fejleszteni, de a netjet.hu körüli feladatokkal kapcsolatos időgazdálkodásommal meg vagyok elégedve.

Hogyan működik nálad a munka és a magánélet viszonya? Jut időd rendszeresen pihenésre, kikapcsolódásra?

A netjet.hu-nál két nagy periódus van. A munka minden évben január 1-től június 1-ig, és szeptember 1-től december 10-ig tart. A nyár szigorúan a családé és a pihenésé. Ilyenkor új fejlesztést nem készítek, és új megbízást sem vállalok.

Jelent-e számodra problémát a halogatás és a túlvállalás? Szoktad esetleg elfelejteni a feladataidat?

Igen, mint mindenki más, én is halogatok, néha túlvállalom magam. És van, ami minden erőfeszítésem ellenére kimegy a fejemből, de az időgazdálkodásom sikerességét egy munkaévre viszonyítva értékelem, ilyen értelemben a hibákkal együtt is hatékony.

Használsz valamilyen eszközt a feladataid rendben tartására (határidőnapló, mobilalkalmazások)?

Papír, ceruza és fehér tábla.

Egyetértesz azzal a gondolattal, hogy már a középiskolától kezdve jó lenne, ha a diákok tanulnának hatékony időgazdálkodást az iskolában?

Egyetértek.

Mit tudnál javasolni a fiataloknak a saját tapasztalataid alapján, hogyan érdemes hozzáállni az időgazdálkodás kérdéséhez?

A fordított tervezés technikáját javaslom, hogy használják. A fordított tervezésnél először át kell gondolni, hogy mit akarok elérni, mikorra és mit kell ahhoz megtenni minden nap, hogy a célt elérjem.

De mivel nincs tökéletes rendszer, és az időgazdálkodási folyamatban úgyis hibázni fogsz, ezért tervezz be egy-két extra napot, arra az esetre, ha nem sikerülne tartani a határidőt.

Fotó: netjet.hu

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük