fbpx

Sármási Zoltán vagyok, az Időkalauz szerzője. 1987-ben születtem Budapesten.

Általános iskolai és gimnáziumi tanulmányaimat a Pesthidegkúti Waldorf Általános Iskola, Művészeti Iskola és Gimnázium falai közt végeztem 1994-től, és ott is érettségiztem 2007-ben.

2007-től 2010-ig történelem alapszakos tanulmányokat folytattam a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán.

2010-től 2011-ig az EFEB Üzleti Szakközépiskolában tanultam a Marketing és Reklámügyintéző OKJ-s képzésen.

2011-től 2013-ig az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán végeztem el a történelem mesterszakot, és szereztem okleveles történész képesítést.

2015-től 2017-ig a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán tanultam vallástudomány mesterszakon és szereztem újabb diplomát.

2017-től a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán folytatok doktori tanulmányokat.

Közel két évtized tanulási és időbeosztási tapasztalatait gyűjtöttem össze Időkalauz című művemben, amely 2012 januárjában jelent meg először, és azóta is folyamatosan kapható online formátumban.

2013 szeptemberében kibővített tartalommal, új borítóval megjelent az Időkalauz nyomtatott kiadása az Underground Kiadó gondozásában.

2015 szeptemberében megjelent az Időkalauz új kiadása még több tartalommal, Gál Veronika borítójával és Limpár Imre tanácsadó szakpszichológus ajánlásával.

2015 novemberében az SZTE Életvezetési Tanácsadó Központban adtam interjút a halogatásról, a túlvállalásról, hatékony időbeosztásról és az Időkalauzról.

2016-tól az Időkalauz szerepel a Pszinapszis – Budapesti Pszichológiai Napok könyvesházának kínálatában.

2016 októberében a Délmagyarország című lapban jelent meg velem interjú az eredményes vizsgára készülésről, a tudatosságról és a nemet mondás fontosságáról.

2018. március 12-én a PPKE Kortárs Segítők PszicHétfő rendezvényén tartottam előadást “A hatékony időbeosztás mesterfogásai” címmel.

Célom az, hogy minél több középiskolás és egyetemista fiatallal megismertessem azokat a mesterfogásokat, amelyek megkönnyítik a tanulással töltött éveket, segítenek a tanulás és a szórakozás közti egyensúly kialakításában és a felnőtt életben is segítenek a hatékony időbeosztás kialakításában.

Sármási Zoltán

Közel két évtized köz- és felsőoktatásban szerzett tapasztalatai alapján dolgoztam ki a hatékony tanulás és vizsgára készülés mesterfogásait. Módszereim sikerét igazolja, hogy két egyetemi diplomát is szereztem velük bukás nélkül.
Bővebb információt itt találsz: Rólam