Küldetés

Felgyorsult világunkban gyakorlatilag valamennyi korosztály számára problémát jelent a rendelkezésre álló idő beosztása, felhasználása, függetlenül attól, hogy valaki tanuló, egyetemista, alkalmazott, cégvezető, vagy akár nyugdíjas. Egymás után peregnek le a napjaink anélkül, hogy tudatosítanánk magunkban, mivel töltöttük el az időnket. Tudatosság nélkül viszont könnyen abban a helyzetben találjuk magunkat, hogy nem mi irányítjuk az életünket azzal, hogy döntéseket hozunk az időnkről, hanem mások teszik meg ezt velünk, illetve helyettünk.

A rengeteg feladat miatt, melyek közül sokat úgy vállalunk és végzünk el, hogy valójában nem is a mi dolgunk lenne, hamar fáradtakká, túlhajszoltakká és kimerültekké válunk. Fiatal korban a szervezetünk ezt még képes elviselni, azonban az idő múlásával egyre hamarabb és egyre erősebben jelzi számunkra, hogy itt az idő lassítani. Sajnos a legtöbb ember ilyenkor már csak nagyon nehezen képes eleget tenni a teste elvárásainak, mivel soha nem tanulták meg irányítani az életüket, helyesen beosztani az idejüket és meghatározni, melyek azok a tennivalók, amelyeket feltétlenül el kell végezni és melyek azok, amelyeket nem.

Lehetséges frissen, kipihenten élni

Az a küldetésem, hogy felhívjam rá a figyelmedet, a hatékony időbeosztás mesterfogásait ne 30, 40, vagy akár 50 éves korodban kezdd el megtanulni, amikor már belefáradtál a munkába, kiégtél és esetleg több különböző betegség kínoz, hanem már most, amikor az iskolai, egyetemi elfoglaltságaid mellett még több szabad idővel rendelkezel. Amikor még erős vagy, egészséges és jól bírod a terhelést. Ha már most elsajátítod a megfelelő módszereket és alapelveket, nemcsak megelőzheted az említett problémák kialakulását, hanem rögtön megtapasztalhatod, milyen érzés mindig frissen, kipihenten élni és élvezni, hogy minden tevékenységedre marad elég időd.

Egyetemi tanulmányaim során rengeteg társamat láttam a vizsgák napján fáradtan, kialvatlanul megjelenni. Azt is láttam, hogy sokszor hiába készültek az utolsó pillanatig, ez kevés volt a sikerhez. Nekik, és persze Neked is szeretnék segíteni, hogy frissen, kipihenten, a biztos tudás birtokában állhass neki a vizsgáidnak.  A halogatás fiatalt, időst egyaránt érint, bizonyos teendőket képesek vagyunk akár egy életen át halogatni, ahelyett, hogy elvégeznénk és letennénk őket. Szeretném, ha minél többen megismernék a halogatás mögött meghúzódó okokat, hogy szembesülve velük, ne legyen többé értelme ok nélkül elhalasztani a dolgokat.

Vidd hírét, hogy lehetséges a változás!

Kérlek, hogy ha egyetértesz velem, esetleg szeretnél segíteni nekem a küldetésem teljesítésében, akkor vidd hírét az Időkalauznak családod, barátaid, ismerőseid körében, oszd meg velük a honlap címét, hogy ők is megismerhessék azokat a módszereket, amelyekkel átvehetik az irányítást az életük fölött. Ha nekik is több lesz a szabad idejük, azt együtt még több közös élményre használhatjátok fel! További információkért pedig iratkozz fel az Időkalauz blogértesítőre, illetve csatlakozz hozzánk a Facebookon, így mindenről értesülni fogsz, ami a témához kapcsolódik.

Fotó: www.freepik.com

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük