fbpx

Bevezetés

“Üdvözöllek! Ha életedben azt tapasztalod, hogy minden feladatoddal időre elkészülsz, mellette jut időd valamennyi kedvenc szabadidős tevékenységedre, a határidők nem okoznak számodra nehézséget, akkor nem érdemes elolvasnod ezt az útmutatót. Akkor sem szükséges továbblapoznod, ha még soha sem kellett dolgozatra, vagy vizsgára készülve éjszakába nyúlóan virrasztanod a könyveid fölött, hogy aztán másnap fáradtan, kialvatlanul kezdj neki az új napnak, nem beszélve magáról a vizsgáról.
Viszont, ha az itt felsorolt jelenségek előfordultak, sőt, akár ma is megtörténnek veled, akkor szívből ajánlom, hogy olvasd el a következő oldalakat, és próbáld ki a gyakorlatban is a leírt módszereket!
Ennek az útmutatónak az oldalain a saját tapasztalataimat osztom meg veled, azokat a módszereket, melyek segítségével:

  • minden reggel fél hat körül, frissen, kipihenten ébredek (hétvégén is);
  • valamennyi határidős feladatommal, jóval a határidő előtt elkészülök;
  • soha nem fekszem le este úgy, hogy az aznapi teendőimet be ne fejezném (vagy ne gondoskodnék a kimaradt feladatok pontos átütemezéséről);
  • minden nap tudok szabadidős tevékenységekkel is foglalkozni;
  • vizsgaidőszakban is ugyanolyan életmódot folytatok, mint azon kívül.

Sokéves iskolai, gimnáziumi, illetve egyetemi tapasztalataimat kívánom veled megosztani, és néhány egyéb gyakorlati tanácsot is adok, hogy könnyíthess a lelkiismereteden, amit eddig terhelhettek az elmulasztott tevékenységek, feladatok.
Ha megvalósítod az itt leírtakat, biztos vagyok benne, hogy jelentősen emelni tudod a hangulatod szintjét és sokkal jobban fogod érezni magad. Ráadásul nem szenvedsz többé időhiányban.
Azt azonban tudnod kell, hogy minden ember a saját egyéni módján tudja alkalmazni a technikákat. Neked is ki kell tapasztalnod, hogy melyek azok a tanácsok, amelyek a javadra válnak, és mik azok, amiket inkább nem használsz, mert nálad nem válnak be. Fontos, hogy gyakorlás révén válassz közülük. Próbáld ki az összes módszert, amit magadénak érzel, és úgy dönts a további alkalmazásukról! Én már akkor is nagyon örülök, ha csak egy árnyalatnyival sikerül a módszereim segítségével jobbá tenned az életedet. Akkor nem hiába dolgoztam ennek az útmutatónak az elkészítésével.
Ötleteim elsősorban középiskolások és egyetemi hallgatók számára jelentenek nagy segítséget, de szinte valamennyi tipp felhasználható a mindennapi élet, a munka, a szabadidő hatékony megszervezésére is. Kívánom neked, hogy sok örömöd legyen az életben a tanult módszerek felhasználása által, jóval több, mint amennyi korábban volt!”

Kíváncsi vagy a folytatásra? Kattints ide!

Sármási Zoltán

Közel két évtized köz- és felsőoktatásban szerzett tapasztalatai alapján dolgoztam ki a hatékony tanulás és vizsgára készülés mesterfogásait. Módszereim sikerét igazolja, hogy két egyetemi diplomát is szereztem velük bukás nélkül.
Bővebb információt itt találsz: Rólam