fbpx

Több, mint öt éve indult útjára az Időkalauz című könyvemhez kapcsolódó weboldal, amelyen 2015 óta havi rendszerességgel kínáltam olvasnivalót az időgazdálkodás iránt érdeklődőknek. Igyekeztem olyan tippeket, módszereket kínálni, amelyek önmagukban is képesek apró változásokat eszközölni a mindennapi életben. Alkalmanként előfordultak vendégszerzők is az oldalon, tavaly óta pedig hét neves szakember adott nekem interjút a saját időbeosztási szokásairól, tanácsaival.

Az évek múlásával azonban egyre inkább bizonyossá vált, hogy az eddigiekhez képest új, hatékonyabb eszközökre van szükség ahhoz, hogy tömeges méretekben terjedjenek a módszereim. Noha 2012 óta több száz példány elkelt az Időkalauzból, a mindennapi életben azt tapasztalom, hogy az időgazdálkodási problémák egyre jelentősebb mértékben járulnak hozzá ahhoz a káoszhoz, amelyben élünk. Ezzel szemben pedig csak akkor lehet eredményesen fellépni, ha az eddigiekhez képest sokkal több ember építi be a mindennapjaiba a hatékony időbeosztás mesterfogásait.

Az Időkalauz egy praktikus segédeszköz, amit ha valaki kézikönyvként alkalmaz, akkor biztosan képes lesz változást elérni az időgazdálkodási szokásaiban. Ugyanakkor nagyon sok könyv a rendszeres használat helyett egyszeri elolvasás után a polcon végzi, az új módszerek pedig nem épülnek be az olvasó életébe, marad a halogatás, a túlvállalás és az ezekből fakadó feledékenység az összes járulékos nehézséggel, bűntudattal, fáradtsággal együtt. Ezen mindenképpen változtatni kell.

Ezzel kapcsolatban van egy jó hírem. Év eleje óta egy olyan programon dolgozom, amely forradalmasítja az időgazdálkodási szokások megváltoztatását és hatékony segítséget nyújt azoknak is, akiknek az Időkalauzon túl további útmutatásra van szükségük ahhoz, hogy a saját életükre tudják alkalmazni az adott módszereket. Az a célom, hogy mélyre ható változást eszközöljek mindenkinél, aki szeretne szert tenni több szabadidőre, elfelejteni a halogatást és a túlvállalást az összes mellékhatással együtt.

Erre azonban még egy kicsit várni kell, ezért most alkotói szabadságra vonulok, hogy ősszel egy teljesen megújult időgazdálkodási rendszerrel térjek vissza. Megragadom az alkalmat, hogy megköszönjem a figyelmedet, amiért hónapról hónapra követted az írásaimat, bízom benne, hogy sikerült hasznos információkkal szolgálnom az időgazdálkodás világából.

Természetesen az Időkalauz addig sem tűnik el, ha Neked esetleg még nincs, akkor a most kezdődő vizsgaidőszakra érdemes elcsípned a klasszikus Időkalauz utolsó öt példányának egyikét az ELTE-BTK Könyv- és Jegyzetboltjában Budapesten, a Múzeum körút 6-8. szám alatt (alagsor, 112. helyiség).

Nagyon kellemes nyarat (remélem, inkább előbb, mint utóbb végre lesz), sok sikert és sok szabad időt kívánok Neked! Ősszel találkozunk egy megújult formában!