Az időgazdálkodásban nincs helye a változástól való félelemnek

A változástól való félelem az embereket mozgató, vagy éppen nem mozgató legalapvetőbb érzelmek közé tartozik. Sokan félünk az új dolgoktól, a környezetváltozástól, az új emberekkel való megismerkedés lehetőségétől, vagy éppen az iskola- vagy munkahelyváltástól. Ragaszkodunk az életünkben már megszokott dolgokhoz, emberekhez, tevékenységi körökhöz, mert ebben érezzük jól magunkat.

Sokszor akkor is így teszünk, ha a megszokott környezetünk talán már kezd kényelmetlenné és szűkössé válni, de még mindig kényelmesebb hozzá ragaszkodni, mint útnak indulni az új, az ismeretlen felé. Sokszor félünk mások véleményétől is: mit fognak szólni, ha letérünk az általunk eddig járt ösvényről és belekezdünk valami egészen más dologba. Mit szólnak, ha megváltoztatjuk a viselkedésünket? Ezek nehéz kérdések, amelyekkel sokan egy életen át sem merünk szembenézni.

Ugyanakkor vannak olyan változások is, amelyek kevésbé elrettentőek, mint a teljes környezetváltozás. Néhány apró beidegződés megváltoztatása nem feltétlenül indokolja, hogy rosszul érezzük magunkat miatta. Ilyen változás lehet a hatékony időgazdálkodási módszerek elsajátítása is, amihez alapvetően nem kell lecserélned a környezetedet, kiszakadnod a megszokott világodból. Igaz, ha elkezdesz gyakrabban nemet mondani, akkor lehet, hogy néhány el fognak csodálkozni. 🙂

Félelem nélkül változtathatod meg az időről alkotott elképzelésedet

A lényeg, hogy a változástól való félelem nem kell, hogy visszatartson attól, hogy uralmad alá hajtsd a rendelkezésedre álló időt. Ahhoz, hogy reggelente frissen, kipihenten ébredj ébresztőóra nélkül, határidő előtt elkészülj a feladataiddal, este úgy feküdj le, hogy minden aznapi teendőd rendben van, nem kell fájdalmas és bonyolult változtatásokat eszközölnöd az életedben, csupán néhány apró, tudatos döntésre és némi odafigyelésre van szükség, amíg a szükséges változtatások szokássá válnak és rutinként beépülnek a mindennapjaidba. Hidd el nekem, megéri ez a kis energiabefektetés annak érdekében, hogy boldogabb és szabadabb legyen az életed.

Az említett apró és fájdalommentes lépések, amelyek révén anélkül változtathatod meg az időgazdálkodási szokásaidat, hogy szenvedni kellene miattuk, természetesen az Időkalauzban megtalálhatók. Ne tartson vissza a változástól való félelem a beszerzésében! Kívánok a szükséges lépések megtételéhez sok sikert, a módszerek használatának bevezetését követően pedig sok szabad időt!

Fotó: www.pixabay.com

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük